Odal Elektro AS

Spar energi med smarte termostater

Et smarthus gir deg mange muligheter, som for eksempel å styre boligens belysning, varme og sikkerhetssystem fra mobilen. Med varmestyring, i form av smarte termostater, får du full kontroll over forbruket ditt og kan spare mye penger på strømregningen.

Smart varmestyring fra veggpanel

Smart varmestyring gir deg full kontroll på energiforbruket ditt i hele boligen. Dette kan du enkelt styre fra et veggpanel.

Reduser energiforbruket med varmestyring

Moderne varmestyring gjør det mulig å regulere varmen etter ditt behov, slik at strømkostnadene og energiforbruket ditt reduseres. Her kan det være mye penger å spare, og det er bra for miljøet. Med varmestyring via frittstående- eller system-termostater kan energibehovet til oppvarming reduseres med inntil 25 %.

Hva er egentlig smarte termostater?

Smarte termostater er teknologi som gir deg muligheten til å redusere energiforbruket i boligen din, ved å effektivisere når du trenger varme og hvor mye varme du behøver til gitte tider av døgnet. I tillegg kan du spare penger på strømregningen din ved å senke temperaturen når du er borte, eller når du sover. Smarte termostater kan også lære seg vanene og preferansene dine, og justere temperaturen automatisk basert på denne dataen.

Du kan koble termostatene til flere smarte enheter

Noen av de største fordelene ved å installere smarte termostater er helt klart den høye graden av komfort, og muligheten til å ha full kontroll over temperaturen i hjemmet ditt, uansett hvor du befinner deg i verden. 

Termostatene kan i tillegg kobles til andre smarte enheter, som smart belysning og sikkerhetssystemer, for en sømløs hverdag og økt livskvalitet. Du kan også bruke taleassistenter som Alexa eller Google Assistant for å justere temperaturen med stemmen din.


Energieffektive funksjoner i smarte termostater:

Døgnsyklus

Du kan benytte deg av en såkalt dag- og nattsenking, slik at temperaturen automatisk reguleres mens man er ute, på jobb eller sover.

Feriemodus

Du kan automatisere ønsket temperatur og aktivere frostsikring om du skal på ferie. Da beholder boligen ideell temperatur for å unngå frostskader, slik at du kan senke skuldrene dine når du ikke er hjemme på noen dager.

Åpent vindu sensor

Behold en jevn og komfortabel innetemperatur, også om du har åpnet et vindu. Ved å montere en sensor i vinduet kan du sikre deg at termostaten ikke overkompenserer når et vindu står åpent.

Lærefunksjon

Termostaten lærer seg faktisk når den skal starte oppvarmingen i et rom, slik at den oppnår riktig temperatur til et gitt tidspunkt.


Termostat med elektronisk display på vegg
smart telefon med app for styring av termostat
en dame som sitter i sofaen og titter på mobilen

Smart varmestyring er både smart og kostnadseffektivt. Styr varmen via en app, eller med Microtemp termostat fra Micro Matic.

Velg varmestyring som passer ditt behov

Frittstående termostater kan variere, fra de aller enkleste som opprettholder en jevn temperatur, til termostater med mer avanserte energieffektive funksjoner. Varmekildene kan styres fra enkelttermostater, eller de kan kobles sammen i et system. 

Om du har mange varmekilder kan et varmestyringssystem være mest gunstig for deg, du får lettere kontroll på totalforbruket ditt og kan enklere gjøre endringer i varmesyklusene. Varmen kan enkelt styres individuelt eller i grupper - via en app på telefonen din. 

Vi anbefaler blant annet varmestyring fra Nobø og Micromatic. Trenger du rådgivning eller ønsker å installere varmestyring har vi mange dyktige elektrikere som kan hjelpe deg med dette.

Skjult løsning eller veggmontert?

De aller fleste velger å veggmontere termostater og regulatorer. Det er lett tilgjengelig om du skal justere temperatur, og det er ofte i samme rom som varmekilden. 

Alternativet er å montere termostater og regulatorer i sikringsskapet. Denne installasjonen blir delvis eller helt skjult. Dette er blant annet praktisk om man har barn som liker å utforske knapper, eller om man ikke ønsker å ha noe synlig av estetiske grunner. 

Energieffektive funksjoner

Ved å ta i bruk smarte løsninger til oppvarming, kan du redusere energibehovet med ca.25%. Med smarthus kan du programmere varmesonene i hele boligen. 

Ved å benytte seg av døgnsyklus med dag- og nattsenking kan du automatisere temperaturen gjennom døgnet. Dette kan enkelt styres rom for rom, fra mobilen din, og du slipper å kaste bort penger på oppvarming av de rommene du ikke oppholder deg i. 

Nobø Energy Control

En person som bruker en varmestyringsapp fra Nobø på mobilen

Nobø Energy Control

Energy Control fra Nobø er et trådløst energistyringssystem som gjør at du og resten av familien enkelt kan få oversikt og kontroll over varmen i boligen eller på hytta, ved hjelp av smarttelefon og nettbrett. Du kan redusere strømutgiftene til oppvarming med opptil 25 %, ved å enkelt styre temperaturen i alle rom. Les mer om varme fra Nobø her. 

Appen laster du ned gratis her:

Trenger du hjelp til å starte med varmestyring?

Med god varmestyring kan du spare mye penger på strømregningen. Ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med å finne riktige løsninger til din bolig.